Через глобальне потепління у Києві досі триває метеорологічне літо

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, середня температура повітря цьогорічного літа у Києві становила +21,4 ºС, що на 2,7 ºС перевищило кліматичну норму. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Через глобальне потепління цьогорічне метеорологічне літо, яке розпочалось у середині травня, досі триває. Так, нинішній червень виявився найтеплішим за 139 років спостережень.

«Найспекотнішим виявилось 13 серпня, коли температура після полудня піднялась до +35,0 °С, що виявилось температурним рекордом цьогорічного літа. Днів зі спекою, яка перевищила 30 °С, було 22, причому 14 з них — у червні. До речі, минулого літа таких днів було лише 12, а максимальна температура повітря не досягла і +33,0 °С. За літо встановлено 13 температурних рекордів, торік лише 2», — йдеться в повідомленні.

Найхолоднішим було 11 липня, коли температура під ранок опустилась до +11,5 °С, загалом цьогорічний липень став найхолоднішим у XXI столітті.