Уперше в історії упали світові продажі електромобілів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Світові продажі електромобілів упали вперше в історії після того, як Китай скоротив субсидування їхніх покупок. Про це свідчать дані Sanford C.Bernstein, пише Fortune. За підсумками липня 2019 року обсяги продажів електромобілів у світі впали на 14%.

Зазначають, що падіння продажів відбулося у Китаї та Північній Америці, водночас у Європі продажі електромобілів навпаки зросли.

Найбільше електромобілів у світі продає американська компанія Tesla (близько 20 тис. одиниць) та китайська компанія BYD Co. (близько 16 тис.). Далі йдуть німецька BMW (приблизно 9 тис.) і ще одна китайська компанія BAIC (близько 8 тис.).

У січні-липні глобальний електромобільний ринок виріс на 35%. За оцінкою експертів Sanford C.Bernstein, за підсумками всього поточного року зростання може становити 23—48% — відповідно до 2,4—2,9 млн машин.

«Як і очікувалося, темпи роозширення ринку впали у липні на тлі скорочення субсидій. Незважаючи на передбачуване короткострокове ослаблення ринку в другому півріччі 2019 року, ми залишаємося позитивно налаштованими щодо довгострокового попиту на електромобілі», — йдеться у звіті Sanford C.Bernstein.