Порошенко не прийшов на допит у ДБР через засідання в Раді. Його викличуть повторно

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Пʼятий президент Петро Порошенко не прийшов на черговий допит у Державне бюро розслідувань, який був запланований на 14:00 3 вересня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на адвоката Порошенка Ігоря Голованя. Він прийшов у ДБР замість свого підзахисного та пояснив, що той відсутній через засідання у Верховній Раді.

Як розповів Головань журналістам, він передав у ДБР заяву про поважну причину неявки Порошенка на допит. Також він уточнив, що не знає, у якій саме справі цього разу викликали Порошенка. «Сьогодні йшлося, наскільки ми змогли зрозуміти з порядку денного, про видання одного з указів. Ми поставили питання слідчому ще 15 серпня, щоб вони пояснили суть кримінального провадження. Відповіді ми не отримали», — сказав він.

Директор ДБР Роман Труба у своєму Telegram-каналі підтвердив, що Порошенко не прийшов на допит.

«Не виключаю, що така аргументація [засідання в Раді] використовуватиметься тепер як кліше під час наступних неявок на слідчі дії в ДБР. Нагадаю, що депутатський імунітет поки не дозволить застосувати щодо нього норму КПК про примусовий привід. Та є одне «але». У народних депутатів є лише три місяці, щоб використовувати цю можливість. Парламент сьогодні відправив у минуле депутатську недоторканність. Із січня 2020 року вона перестане бути ширмою для уникнення відповідальності», — написав Труба.

Державне бюро розслідувань направить Порошенку новий виклик на допит, додав Труба.

  • 12 серпня колишній президент Петро Порошенко прийшов на допит у Державне бюро розслідувань, де його допитали як свідка у справі про можливе ухилення від податків при купівлі телеканалу «Прямий».
  • Після цього глава ДБР Роман Труба повідомив, що Порошенка ще раз викличуть на допит у справі про можливе ухилення від податків при купівлі телеканалу «Прямий», який пройде з поліграфом.
  • 13 серпня суд дозволив допит експрезидента Петра Порошенка у Державному бюро розслідувань із застосуванням поліграфа.