ФІФА представила емблему наступного Чемпіонату світу, який прийматиме Катар

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Організатори представили логотип Чемпіонату світу 2022 року, який відбудеться в Катарі. Про це повідомляється на сайті Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА).

Презентація відбулася в Досі. Емблема виконана у вигляді білої вісімки і прикрашена червоним візерунком, а вигнуті лінії схожі на піщані дюни. Як повідомляє організація, «нерозривна петля» зображує вісімку і нагадує про «вісім чудових стадіонів, які прийматимуть матчі».

Емблема натхнена традиційною вовняною шаллю, яку в зимові місяці носять в арабських країнах, зокрема в регіоні Перської затоки. Шрифт під емблемою зроблений за мотивами традиційної арабської каліграфії.

Відвідувачі презентації в столиці Катару мали можливість подивитися на емблему, яку спроєктували на низку найбільш знакових будівель країни.

Чемпіонат світу — 2022 у Катарі

Катар отримав право на проведення Чемпіонату світу ще в 2010 році. Через важкі погодні умови влітку чемпіонат у Катарі вперше в історії пройде з 21 листопада до 18 грудня.

У травні 2015 року прокуратура Швейцарії порушила кримінальну справу у звʼязку з вибором Росії і Катару як господарів проведення Чемпіонатів світу 2018 і 2022 років. За підозрою в корупції були заарештовані представники вищого керівництва ФІФА. Деякі із заарештованих визнали свою провину. Незважаючи на це, ФІФА відмовилася переглянути результати виборів господарів турніру. Міжнародні правозахисні організації також звинувачують Катар у нелюдських умовах для будівельників інфраструктури та використанні примусової праці.