Вночі: закон про скасування недоторканності направили Зеленському, у Британії битва за Brexit, а СБУ знову прийшла на «АрселорМіттал»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Закон про скасування недоторканності направили Зеленському

Закон про скасування депутатської недоторканності направлено на підпис президенту Володимиру Зеленському. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Ухвалений 3 вересня закон вже підписав голова Верховної Ради Дмитро Разумков, після чого його було направлено на підпис президенту.

Проголосований законопроєкт був внесений в Раду ще у 2017 році пʼятим президентом Петром Порошенком.

У Британії парламент проголосував за законопроєкт проти «жорсткого Brexit»

У вівторок ввечері палата громад більшістю голосів — 328 проти 301 — ухвалила рішення не надавати уряду право визначати порядок денний парламенту. Про це пише ВВС. А це відкриває шлях для прийняття закону, що виключає різкий розрив звʼязків з ЄС. Розглядати його парламентарії будуть в середу.

Борис Джонсон відразу після голосування заявив, що якщо депутати проголосують за відстрочку, він внесе пропозицію про позачергові вибори.

Вихід Британії з Європейського Союзу призначений на 31 жовтня. Та якщо в цій «битві» переможе парламентська більшість, Brexit, швидше за все, буде відкладений, і Велика Британія проведе позачергові вибори та, можливо, новий референдум про членство в Євросоюзі. Якщо переможе Борис Джонсон, найімовірніше, Британія 31 жовтня вийде з ЄС.

СБУ знову прийшла в «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Працівники Служби безпеки прийшли на підприємство «АрселорМіттал Кривий Ріг» для перевірки об’єктів коксохімічного виробництва. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що на підприємство допущені 11 представників СБУ в супроводі фахівців головного управління екологічної інспекції та Держпродпотребслужби в Дніпропетровській області та Дніпропетровського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоровʼя. При цьому співробітники СБУ відмовилися допускати до участі в огляді спеціалістів підприємства.

Перевірка відбулася на підставі ухвали суду в рамках кримінальної справи за статтею «Екоцид».

У Тбілісі проходить акція проти висунення Гахарія в премʼєри

3 вересня ввечері перед будівлею парламенту Грузії в Тбілісі, на проспекті Руставелі, проходить акція проти висунення голови Міністерства внутрішніх справ Георгія Гахарія на посаду премʼєр-міністра країни. Про це повідомляє «Перший канал Грузії».

Акція організована рухом «Ганьба», на ній також були присутні лідери «Єдиного національного руху». На акції мітингувальники виступали проти висунення кандидатури Георгія Гахарія на посаду премʼєр-міністра Грузії.

ДТП у Харкові: Зайцеву етапували до колонії

Засуджену до 10 років позбавлення волі у справі про смертельну ДТП у Харкові Олену Зайцеву етапували в Покровський виправний центр № 79 у Дніпропетровській області. Про це повідомляє «Коментарі. Харків». До колонії жінку направили 3 вересня, у вівторок ввечері.

США запровадили санкції проти іранських космічних агенцій

3 вересня Сполучені Штати запровадили санкції проти трьох іранських організацій, відповідальних за дослідження космосу. Про це оголосило міністерство фінансів США, повідомляє «Радіо Свобода». Ідеться про Іранське космічне агентство, Центр космічних досліджень та Інститут досліджень в галузі аеронавтики.

Держсекретар США Майкл Помпео, коментуючи санкції, написав у Twitter, що іранські космічні агенції бесзпосередньо повʼязані з програмою розвитку балістичних ракет.

У США побоюються, що під прикриттям космічної програми Іран може розробляти носії, здатні загрожувати США, зокрема й ядерною зброєю.

Помпео наголосив, що санкції є попередженням для міжнародного наукового співтовариства, що йому не слід співпрацювати з Іраном у космічній сфері.