Сенатори закликали Трампа терміново виділити Україні $250 млн на військову допомогу

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Група сенаторів — республіканців і демократів — направила президенту США Дональду Трампу лист із закликом без зволікання виділити $250 млн військової допомоги Україні. Про це пише Defense News.

У своєму листі сенатори, серед яких три демократи і два республіканці, закликають адміністрацію надати фінансування, яке є «ключовим» для забезпечення життєздатності Збройних сил України. Вони підкреслюють, що надана раніше Вашингтоном допомога щодо безпеки після анексії Росією Криму у 2014 році дозволила українським військовим розвинути необхідні навички для захисту від російської агресії.

Віцепрезидент Майкл Пенс днем ​​раніше у Варшаві висловив підтримку США Україні та засудив «незаконну окупацію Криму Росією і російську агресію на сході України». Але Пенс також висловив стурбованість з приводу корупційних проблем України.

«Я маю на увазі, що для того, щоб інвестувати додаткових платників податків в Україні, президент хоче бути впевнений, що ці ресурси справді направляються до інвестицій, які сприятимуть безпеці та стабільності в Україні. І це очікування американського народу, і президент висловив це дуже чітко», — сказав Пенс журналістам.

Білий дім хоче переконатися, що гроші будуть витрачені відповідно до інтересів США. Для Трампа це є головним пріоритетом в його зовнішній політиці.