Дострокових виборів не буде. В Італії узгодили новий уряд

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Демократична партія Італії та «Рух п’яти зірок» остаточно узгодили склад нового уряду, на чолі якого залишиться премʼєр-міністр Джузеппе Конте. Це дозволить припинити політичну кризу в країні. Про це повідомляє ВВС.

Десятки тисяч членів партії взяли участь в онлайн-голосуванні, яке тривало протягом доби 2 вересня, — 79,3% висловилися за формування нового уряду, 20,7% були проти.

Сьогодні, 4 вересня, кандидат на посаду прем’єр-міністра Джузеппе Конте може представити президенту Італії склад нового уряду. Після цього уряд складе присягу. Це, ймовірно, відбудеться в середу ввечері або у четвер вранці.

У новому уряді не буде представників правої партії «Ліга». Її лідер і чинний глава МВС Маттео Сальвіні вже запланував серію мітингів по всій Італії та закликав своїх прихильників до великої демонстрації в Римі.

  • В Італії склалася ситуація урядової кризи після того, як 8 серпня віцепремʼєр, глава МВС і лідер однієї з двох правлячих партій «Ліга» Маттео Сальвіні оголосив, що парламентської більшості, сформованої за підсумками виборів у березні 2018 року, не існує, і закликав до проведення нових виборів. Проте в розпал літніх відпусток обговорення ситуації і виступ премʼєра було відкладено.
  • 20 серпня премʼєр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив про відставку після того, як віцепремʼєр Маттео Сальвіні порушив питання про довіру уряду.