Головного лісівника Житомирщини, якого вичитував Зеленський, звільнили

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Керівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського, якого президент Володимир Зеленський змусив написати заяву за власним бажанням, звільнили з посади. Про це у Facebook написав сам Курінський.

«Знаючи й усвідомлюючи всі проблеми лісової галузі, які накопичувалися всі ці роки, спільно нам щось вдалося зробити, а щось — ні. Історія розсудить... Завдяки згуртованій роботі колективу управління, директорського корпусу, колективів лісгоспів вдалося зберегти позитивну динаміку і, поки, людей, хто свою долю поєднав з лісовою галуззю, та оперативно реагувати на виклики сьогодення. Але сталося те, що сталося... Лісівники і громадяни, які щиро і свідомо цікавляться лісовою галуззю і лісом, зможуть відділити зерно від полови», — написав він.

Також Андрій Курінський опублікував наказ Держагентства лісових ресурсів про своє звільнення, датований 30 серпня.

  • 12 серпня під час поїздки в Житомирську область президент Зеленський змусив керівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського написати заяву про звільнення за власним бажанням.
  • Президент Володимир Зеленський призначив головою Житомирської обласної державної адміністрації Віталія Бунечка. На нараді Зеленський також попросив начальника ГУ Нацполіції в Житомирській області Вʼячеслава Печененка написати заяву про звільнення, оскільки він пʼять років не міг побороти нелегальний видобуток бурштину.