Кабмін направив Зеленському подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Кабінет міністрів схвалив звільнення з посади голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка та направив подання на підпис президенту Володимиру Зеленському. Про це повідомив премʼєр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу після засідання уряду.

«Я особисто дуже поважаю пана Кличка, він великий чемпіон і людина, яка багато зробила для країни. Я б краще звільнив пана [Вадима] Столара, наприклад. Але формально посади ця людина не має, тому ми цього зробити не можемо. Остаточне рішення прийматиме президент, але в мене немає жодних сумнівів, що в Києві досі існують групи впливу, що дуже сильно впливають на адміністрацію. Я думаю, якщо підсилити пана Кличка сильним менеджером, який міг би опиратися цим впливам, то це гарно відібʼється на інтересах киян», — сказав Гончарук.

Раніше народний депутат фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко повідомив про те, що уряд Олексія Гончарука підтримав рішення про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської державної адміністрації.

У свою чергу прессекретарка Віталія Кличка Оксана Зіновʼєва сказала theБабелю, що про таке рішення Кабміну дізналася зі ЗМІ.

  • 24 липня глава Офісу президента Андрій Богдан попросив Кабінет міністрів внести подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. На це Віталій Кличко заявив, що звертатиметься до суду за розʼясненнями щодо зміни столичної влади у разі його відставки з посади голови Київської міської державної адміністрації.
  • Пізніше глава ОП Богдан сказав, що Кличко зізнався в наявності «смотрящих» у Київській міській раді. Також Богдан заявив, що один із таких «смотрящих» нібито пропонував йому хабар. У відповідь Кличко звернувся до НАБУ з проханням розслідувати заяву про спробу підкупу Богдана.
  • 14 серпня уряд Гройсмана відмовився розглядати питання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.