Суд дозволив Держбюро розслідувань примусово привести Гонтарєву на допит

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань застосувати до колишньої глави Національного банку Валерії Гонтарєвої силовий привід на допит. Про це йдеться в рішенні суду.

Кримінальне провадження проти Гонтарєвої розпочали 31 липня, ним займається третій слідчий відділ Першого слідчого управління ДБР. Провадження стосується зловживання службовим становищем правлінням НБУ, члени якого 19 січня 2016 року внесли зміни в нормативну базу НБУ щодо валютного регулювання та контролю. На думку слідчих, це було зроблено «з метою отримання неправомірної вигоди для себе та інших невстановлених осіб».

Слідчий ДБР зазначив, що у бюро виникли обʼєктивні підстави для допиту Гонтарєвої, у звʼязку з чим 5 серпня їй виписали повістку про виклик на допит як свідка. Її надіслали поштою, а допит призначили на 12 серпня. 15 серпня Гонтарєвій повторно виписали повістку про виклик на допит, яку також надіслали поштою. Згідно з нею, допит мав відбутися 22 серпня.

  • На початку серпня Гонтарєву знову викликали на допит у справі бізнесмена-втікача Сергія Курченка.
  • 22 квітня Генеральна прокуратура викликала на допит у справі олігарха Сергія Курченка колишнього главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, ексглаву Нацбанку Валерію Гонтарєву і тодішнього заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова.