Уряд погодив звільнення Супрун із посади в. о. очільниці МОЗ

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Кабінет міністрів схвалив на засіданні звільнення з посади виконувачки обовʼязків Міністерства охорони здоровʼя Уляни Супрун. Про це на брифінгу повідомив премʼєр-міністр Олексій Гончарук.

За його словами, це «не політичне, а технічне рішення». Крім Супрун, уряд звільнив і її заступників, зокрема Олександра Лінчевського.

Гончарук уточнив, що Кабмін звільнив кілька десятків чиновників із попереднього Кабміну, що є логічним кроком після зміни влади та призначення нових міністрів.

  • Петиція, яка вимагає залишити Уляну Супрун очільницею МОЗ та продовжити реалізацію стратегії реформування сфери охорони здоровʼя, набрала понад 25 тис. голосів. Петицію розмістили на сайті президента 5 червня.
  • 30 серпня в Києві під Міністерством охорони здоровʼя відбулась акція подяки колішній в. о. міністра охорони здоровʼя — кілька сотень громадян аплодували Уляні Супрун та скандували: «Дякуємо!»
  • 4 вересня новопризначена очільниця Міністерства охорони здоровʼя Зоряна Скалецька дала першу пресконференцію на посаді. На ній вона розповіла про пріоритети та зміни у роботі міністерства. Розпочала вона з питання епідемій та вакцинації.