У «будинку-монстрі» на столичному Подолі відновили будівельні роботи

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У «будинку-монстрі» на столичному Подолі відновили будівельні роботи

Синиця Олександр / УНІАН

У Києві відновили будівельні роботи в будинку ЖК «Поділ Престиж» за адресою вул. Нижній Вал, 27—29, що розташований у центрі міста. Про це повідомляє «Хмарочос» із посиланням на слова директорки компанії-забудовника Дори Пателі.

«Так, ми відновили будівельні роботи у цьому будинку, бо плануємо здати його вже найближчим часом. Близько 200 родин уже п’ять років чекають, щоб заїхати у своє житло», — сказала вона.

Водночас активістка Катерина Бутко повідомила, що судовий спір щодо цього будинку ще не вирішився. Наступне засідання Господарського суду міста Києва відбудеться 10 вересня.

  • 17 травня Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Державної архітектурно-будівельної інспекції, яке забороняло зводити будинок на Подолі в Києві.
  • Обʼєкт будує компанія ТОВ «Пателі Лізинг». У 2012 році вона отримала дозвіл ДАБІ на будівництво житлової споруди заввишки у вісім поверхів. У 2013 році до дозволу внесли корективи, згідно з якими кількість поверхів збільшилася до 12.
  • Наприкінці 2017 року до ДАБІ звернувся народний депутат від БПП Дмитро Білоцерківець із проханням перевірити забудову. Інспекція визнала, що проєктна документація на будівництво була відкорегована незаконно.