Уповноваженим з державної мови обрали екснардепа від «Народного фронту»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Конкурсна комісія обрала екснардепа від «Народного фронту» Тараса Креміня кандидатом на посаду уповноваженого з питань захисту державної мови. Про це у Facebook написала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

У конкурсі брали участь 11 претендентів, які надали документи про наявність вищої освіти, володіння державною та англійською мовами, а також про досвід правозахисної діяльності та захисту державної мови.

«За результатами відкритого конкурсу комісія більшістю голосів рекомендувала мені як уповноваженому для подання Кабінету міністрів кандидатуру Креміня Тараса Дмитровича», — написала Денісова.

Хто такий Кремінь?

Український політик і науковець. Очолював Миколаївську обласну раду у 2014 році. Того ж року обраний депутатом Верховної Ради від партії «Народний фронт». Очолював підкомітет комітету Ради з питань науки і освіти з питань дошкільної, загальної середньої та інклюзивної освіти, а також забезпечення реалізації права на освіту осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, територія проведення АТО та населені пункти на лінії зіткнення.

Є співавтором законів «Про освіту», «Про фахову передвищу освіту», «Про повну загальну середню освіту» і «Про забезпечення функціонування української мови як державної».