США виділили $400 тис. на ремонт старого корпусу Києво-Могилянської академії. У 1703 році його наказав збудувати Іван Мазепа

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Посольство США виділило $400 тис. на ремонт корпусу Національного університету «Києво-Могилянська академія» у столиці. Як повідомили в дипломатичному відомстві, виш виграв відповідний грант.

На ці кошти відновлять Староакадемічний корпус університету, розташований на Контрактовій площі в Києві.

«Внесок США у розмірі 400 000 доларів допоможе відреставрувати Староакадемічний корпус Могилянської академії, де міститься однокупольна церква Благовіщення. Цей багаторічний проєкт відновить знамениту пам’ятку української архітектури, спорудження якої замовив гетьман Іван Мазепа у 1703 році», — йдеться в повідомленні посольства.

Староакадемічний корпус — єдина в Україні академічна зала, що понад 300 років безперервно використовувалася з освітньою та культурною метою.

Тимчасовий повірений у справах США Вільям Тейлор передав грант президентові Києво-Могилянської академії Андрію Мелешевичу ще 31 серпня.

«Я збираюся стежити за перебігом реставрації і приєднатись до тих багатьох відвідувачів, які прийдуть помилуватися цією дивовижною архітектурною спорудою», — сказав Тейлор.

  • Новим міністром охорони здоровʼя рішенням Ради 29 серпня стала Зоряна Скалецька, відома як головна експертка медичної групи Реанімаційного пакету реформ. Вона працює в Києво-Могилянській академії та Університеті Марії Кюрі-Склодовської у Польщі.