У серпні Богдан і Рябошапка отримали більші зарплати, ніж Зеленський

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У серпні Богдан і Рябошапка отримали більші зарплати, ніж Зеленський

Соколовська Інна / УНІАН

Президент Володимир Зеленський заробив у серпні 28 тис. грн, а голова його Офісу Андрій Богдан — майже 40 тис. Про зарплати перших осіб влади йдеться у відповіді Державного управління справами на запит Українських Новин.

За інформацією ДУС, посадовий оклад Зеленського становив 28 тис. грн без надбавок і премій. З них вирахувано майже 5,5 тис. грн податків і зборів.

Богдан отримав 39,8 тис. грн зарплати, з якої посадовий оклад — майже 17 тис. грн, надбавка за вислугу років — 4,5 тис. грн, надбавка за роботу в умовах режимних обмежень — 2,7 тис. грн, за інтенсивність праці — 8,7 тис. грн, а також 6,9 тис. грн інших виплат.

Із заступників Богдана найбільше заробив у серпні Руслан Рябошапка (зараз він генеральний прокурор). Його зарплата становила 37,6 тис. грн. Заступники Олексій Гончарук і Юрій Костюк отримали також більше за Зеленського — 32,3 тис. та 31,7 тис. грн відповідно.

Менше за всіх у керівництві Офісу президента отримали заступник голови Кирило Тимошенко та перший заступник Сергій Трофімов — 26,4 тис. і 25,7 тис. грн.

Загалом в Офісі президента зарплату отримують 379 співробітників.

  • Президент Володимир Зеленський затвердив положення про створення Офісу президента та підписав низку кадрових указів, якими голову і заступників Адміністрації президента призначено на посади у новій структурі.
  • У фракції «Слуги народу» призначили 50 депутатів, які можуть спілкуватися зі ЗМІ, та роздали шаблони для відповідей. Про зарплату депутатам порадили говорити так: «Це менше, ніж отримує менеджер середньої ланки у великій компанії»; «Під час каденції депутат не повинен думати, де б заробити грошей».