Київрада попросила президента перепризначити Кличка головою КМДА

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Очільники депутатських фракцій Київської міської ради попросили президента Володимира Зеленського призначити Віталія Кличка головою Київської міської адміністрації. Про це повідомляє пресслужба Київради.

«З метою забезпечення у місті Києві місцевого самоврядування ми, голови депутатських фракцій Київської міської ради VIII скликання, звертаємося до Вас з проханням призначити на посаду голови Київської міської державної адміністрації Кличка Віталія Володимировича, обраного Київським міським головою на чергових виборах 25 жовтня 2015 року», — йдеться у зверненні голів фракцій.

Звернення підписали голова фракції «Солідарність» Андрій Странніков, голова фракції «Батьківщина» Володимир Бондаренко, керівник фракції «Свобода» Юрій Сиротюк та голова «Самопомочі» Наталія Манойленко.

Пресслужба Київської міської ради

  • Кабінет міністрів схвалив звільнення з посади голови КМДА Віталія Кличка та направив подання на підпис президенту Володимиру Зеленському.
  • 24 липня глава Офісу президента Андрій Богдан попросив Кабінет міністрів внести подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА. На це Кличко заявив, що звертатиметься до суду за розʼясненнями щодо зміни столичної влади у разі його відставки.
  • Пізніше глава ОП Богдан сказав, що Кличко зізнався в наявності «смотрящих» у Київській міській раді. Також Богдан заявив, що один із таких «смотрящих» нібито пропонував йому хабар. У відповідь Кличко звернувся до НАБУ з проханням розслідувати заяву про спробу підкупу Богдана.