Вночі: на Багамах зросла кількість жертв урагану, Беленюк виступить на Чемпіонаті світу, в Угорщині заявили про «громадянську війну» на Донбасі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Вночі: на Багамах зросла кількість жертв урагану, Беленюк виступить на Чемпіонаті світу, в Угорщині заявили про «громадянську війну» на Донбасі

HeadKnowles Foundation via Getty Images

На Багамах зросла кількість загиблих внаслідок урагану «Доріан»

Кількість загиблих внаслідок урагану «Доріан» на Багамських островах зросла до 20 осіб. Про це повідомляє CNN.

Кількість жертв зросла після того, як рятувальні служби почали розбирати развали на Гранд-Багамах, Абакосі і довколишніх островах. Пошукові роботи ще тривають, рятувальники організовують гуманітарну допомогу на спустошені острова.

Угорський чиновник заявив про «громадянську війну» на Донбасі, Україна протестує

Міністерство закордонних справ висловило протест через слова державного секретаря канцелярії прем’єр-міністра Угорщини Трістана Азбея про «кризу громадянської війни» на Донбасі. Про це йдеться в заяві МЗС.

Для розмови щодо цієї ситуації до МЗС у Києві викликали тимчасову повірену у справах Угорщини в Україні Крістіну Марфі.

«Категорично неприйнятною для України є ситуація, коли високі посадові особи сусідньої держави називають триваючу з 2014 року збройну російську агресію проти України «громадянською війною». Це не лише не відповідає дійсності, але й суперечить офіційній позиції країн-членів ЄС і НАТО, до яких належить також і Угорщина», — йдеться в повідомленні.

Нардеп Беленюк візьме участь у Чемпіонаті світу з боротьби

Народний депутат від «Слуги народу» Жан Беленюк заявлений на Чемпіонат світу з боротьби. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на перелік учасників чемпіонату.

Змагання відбудуться в столиці Казахстану Нурсултані з 14 по 22 вересня. Беленюк, який заявлений у категорії греко-римського стилю у ваговій категорії до 87 кг, має виступати 15 і 16 вересня. Згідно з розкладом роботи Верховної Ради, у ці дні засідань не буде.

Гелетія, Джигира і Шкуракова перепризначили на посади заступників міністра фінансів

Кабінет міністрів перепризначив заступників міністра фінансів Юрія Гелетія, Юрія Джигиря і Василя Шкуракова, які обіймали ці посади в попередньому уряді. Про це з посиланням на розпорядження уряду від 4 вересня повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з розпорядженнями, вони були звільнені з цих посад й одразу ж призначені на них знову. Вони залишаються працювати з міністром фінансів Оксаною Маркаровою, яка теж зберегла посаду з попереднього уряду.

У Гондурасі до 58 років увʼязнення засудили колишню першу леді країни

Дружину експрезидента Гондурасу Порфіріо Лобо, Розу Єлену Бонілью засудили в країні до 58 років позбавлення волі. Її визнали винною в шахрайстві та неправомірному привласненні коштів. Суд також засудив найближчого соратника Бонільї Саула Ескобара до 48 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на речника Верховного суду Гондурасу Карлоса Сільви.

52-річна Бонілья перебуває під вартою з лютого 2018 року. Згідно з розслідуванням, Бонілья неправомірно використала кошти в еквіваленті $779 тис. протягом 2010—2014 років, які надійшли з міжнародних пожертвувань і повинні були використовуватися для соціальних програм.

Бонілья не визнає провини, її захист збирається оскаржувати рішення суду.