Bihus.Іnfo: Екскерівник «Укроборонпрому» позбавив концерн контролю над «Укрспецекспортом»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Колишній генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Павло Букін перед звільненням затвердив новий статут ДК «Укрспецекспорт», позбавивши «Укроборонпром» контролю над цією компанією.

Про це йдеться в розслідуванні проєкту Bihus.Іnfo.

За даними журналістів, Букін затвердив статут 19 серпня — за кілька тижнів до звільнення. Це було одним з останніх його рішень на посаді.

Тепер, згідно з новим статутом, директор «Укрспецекспорту» може призначати працівників (окрім своїх заступників), встановлювати рівень зарплат і планувати штатний розклад самостійно, без погодження з керівництвом «Укроборонпрому». Також концерн втратив можливість притягати працівників «Укрспецекспорту» до відповідальності за результатами перевірок.

  • 30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Павла Букіна з посади гендиректора «Укроборонпрому» і призначив замість нього ексміністра економіки Айвараса Абромавичуса.
  • Павло Букін працював на посаді гендиректора «Укроборонпрому» з лютого 2018 року. Тоді його призначив президент Петро Порошенко.
  • У лютому журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем розкрадання в «Укроборонпромі».