Суд дозволив заочно затримати ексголову НКРЕКП Вовка, підозрюваного у справі «Роттердам+»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Соломʼянський районний суд Києва дозволив затримати колишнього керівника Національної комісії державного регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитра Вовка, підозрюваного у справі «Роттердам+».

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.

Сам Вовк зараз перебуває за кордоном, повідомив Ситник. Тому йдеться про дозвіл на його заочне затримання. Це не стосується арешту Вовка — у разі міжнародного розшуку суд має ухвалити про це окреме рішення, уточнив Ситник.

Справа «Роттердам+»

Формулу «Роттердам+» НКРЕКП почала використовувати з квітня 2016 року. Вона встановлює тариф для теплових електростанцій на базі середньої ціни вугілля за імпортним паритетом за останній рік. Після цього почалося підвищення цін на електроенергію — тариф в Україні був привʼязаний до вартості вугілля на товарних біржах Нідерландів. У березні 2017 року НАБУ почало розслідувати змову при впровадженні формули «Роттердам+». У жовтні 2018 року керівник НАБУ Артем Ситник заявив, що українці переплатили 15 млрд грн через необґрунтоване застосування цієї формули.