Каліфорнія стала першим штатом, де заборонили полювання заради хутра

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Каліфорнія стала першим штатом у США, де заборонили вилов тварин заради хутра. Про це повідомляє Los Angeles Times.

Закон про охорону дикої природи від 2019 року, підписаний 4 вересня губернатором штату Гевіном Ньюсомом, забороняє комерційне або рекреаційне полювання як на державних, так і на приватних землях.

Член парламенту Лорена Гонсалес, яка представляла законопроэкт, сказала, що прийшов час покласти край вилову тварин заради хутра.

«Це здається особливо жорстоким, очевидно, що це просто непотрібно і дорого», — сказала вона.

Також законодавці наразі розглядають пропозиції про заборону продажу всіх хутряних виробів, включаючи шуби, і про заборону використання тварин у будь-якому цирку в штаті, за винятком одомашнених коней, собак і котів.

За даними Каліфорнійського департаменту риби і дикої природи, у 2017 році загалом 68 мисливців повідомили про загибель 1 568 тварин в усьому штаті. Серед них були койот, сіра лисиця, бобер, борсук і норка. Спіймані в пастку тварини задушені, розстріляні або побиті до смерті, при цьому дотримано запобіжних заходів, щоб не пошкодити шкури.

Відповідно до закону, використання пасток для вилову ховрахів, домашніх мишей, щурів, кротів і полівок усе ще буде дозволено.