«Розривався між відданістю сімʼї та національним інтересам». Брат премʼєра Британії склав повноваження міністра і депутата

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
«Розривався між відданістю сімʼї та національним інтересам». Брат премʼєра Британії склав повноваження міністра і депутата

Борис Джонсон і Джо Джонсон

EU2017EE Estonian Presidency / Flickr

Брат премʼєр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, Джо Джонсон відмовився від місця в парламенті та подав у відставку з посади міністра у справах університетів і науки. Про це він повідомив у Twitter.

«Для мене було честю представляти Орпінгтон протягом 9 років і працювати міністром за трьох премʼєрів. Останніми тижнями я розривався між відданістю сімʼї та національним інтересам — це конфлікт, який неможливо вирішити, тож час іншим зайняти мої місця депутата та міністра», — написав він.

Джо Джонсон — британський політик-консерватор, був членом парламенту з 2010 року та Державним міністром у справах університетів і науки з 2015-го. До цього він закінчив коледж Бейлліол Оксфордського університету, отримав ступінь магістра ділового адміністрування INSEAD і навчався у Брюссельському вільному університеті. Пізніше працював журналістом у Financial Times.

  • 4 вересня Палата громад парламенту Великої Британії в третьому читанні ухвалила законопроєкт, який зобовʼязує уряд премʼєр-міністра Бориса Джонсона відстрочити вихід країни зі складу Європейського Союзу на три місяці — до 31 січня 2020 року.
  • Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вимагає провести перевибори до парламенту 15 жовтня, після того як законотворці знайшли можливість ухвалити законопроєкт проти «жорсткого Brexit», завдавши поразки його партії.
  • 24 липня Джонсон обійняв посаду премʼєр-міністра. За його кандидатуру проголосували понад 92 тис. зі 160 тис. членів Консервативної партії.