«АрселорМіттал» не пустив Держінспекцію з ядерного регулювання перевірити нове обладнання

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Гірничо-металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» не допустив представників Державної інспекції з ядерного регулювання для перевірки нового устаткування, повідомляє пресслужба комбінату.

«Сьогодні в «АрселорМіттал Кривий Ріг» також прибули представники Державної інспекції ядерного регулювання. Вони висловили бажання провести чергову позапланову інспекційну перевірку на новій машині безперервного лиття заготовок № 3, про що повідомили підприємство, пославшись на лист Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ», — йдеться у повідомленні. Підприємство поскаржилося, що представники інспекції відмовилися надати такий лист.

На комбінаті пояснили відмову тим, що до цього, 24 липня, інспекція вже позапланово перевіряла цей обʼєкт. Крім того, інспекція проводила аналогічну перевірку під час обшуку, який 20—21 липня проводили працівники СБУ. «Вони показали, що виробничий комплекс МБЛЗ-3, побудований у межах інвестпроєкту, не представляє небезпеки ані для міста, ані для працівників підприємства. Власні вимірювання підприємства це також підтвердили», — підкреслили в «АрселорМіттал».

Також на підприємстві повідомили, що у четвер на підриємство прийшли працівники СБУ для перевірки агломераційної фабрики метвиробництва. Правоохоронці спільно з фахівцями обласної екологічної інспекції проводили вимірювання на стаціонарних джерелах викидів.