«Коммерсантъ»: Внесення Цемаха до списків на обмін було умовою звільнення Сенцова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Українського режисера і політвʼязня Олега Сенцова внесли в список для обміну на звільненого Київським судом фігуранта справи про катастрофу рейсу MH17 Володимира Цемаха, пише російське видання «Коммерсантъ».

«За інформацією «Ъ», видача Росії жителя самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР), викраденого Службою безпеки України (СБУ) з його власного будинку, була умовою внесення в обмінний фонд режисера Олега Сенцова», — йдеться в матеріалі.

«Коммерсантъ» звернув увагу, що буквально через пів години після рішення Київського апеляційного суду Києва звільнити Цемаха президент Росії Володимир Путін заявив, що переговори про обмін наближаються до завершення.

«З приводу обміну: я думаю, що він буде таким досить великим, масштабним, і це вже було б хорошим кроком уперед, до нормалізації. Виходячи з міркуваннь гуманності, ми підходимо до фіналізації переговорів, які ми ведемо в тому числі й із офіційною владою, тож я думаю, що найближчим часом це стане відомо»,— сказав Путін на Східному економічному форумі у Владивостоці.

  • 5 вересня Київський апеляційний суд ухвалив рішення про звільнення з-під варти фігуранта у справі збитого MH17 Володимира Цемаха під особисте зобовʼязання. Його можуть видати Росії в рамках обміну.