МВС зняло з розшуку ексзаступника генпрокурора Кузьміна. Він став депутатом Ради

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство внутрішніх справ зняло з розшуку колишнього заступника генерального прокурора Рената Кузьміна. Інформація про ексзаступника генпрокурора зникла з бази осіб, які переховуються від органів влади

Журналісти видання Bihus.Info звернули увагу, що ще 3 вересня Кузьмін значився в розшуковій базі. Проте вже станом на четвер, 5 вересня, інформація про його розшук відсутня.

Наразі Кузьмін є депутатом Верховної Ради IX скликання. До парламенту його обрали за списком «Опозиційної платформи — За життя».

Хто такий Ренат Кузьмін?

Колишній перший заступник генерального прокурора (2010—2013). Під керівництвом Кузьміна до суду передавали справи проти нинішнього генпрокурора Юрія Луценка, ексзаступника міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука та лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Також Кузьмін порушував кримінальну справу проти колишнього президента Леоніда Кучми.

У 2014 році Генпрокуратура розпочала провадження проти Кузьміна за підозрою у незаконному затриманні Луценка. Пізніше МВС просило Інтерпол оголосити Кузьміна в розшук, проте в бюро дійшли висновку, що справа ексзаступника генпрокурора має політичний характер.