Абромавичус ініціював розслідування виведення «Укрспецекспорту» з-під контролю «Укроборонпрому»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Айварас Абромавичус ініціював розслідування інформації про виведення підприємства «Укрспецекспорт» з-під контролю концерну. Про це повідомляє пресслужба концерну.

«У нас була інформація про ці зміни ще до мого призначення. Як тільки ми отримали повноваження, одразу почали заходи з виправленню цих змін. Наразі ситуація на підприємствах-спецекспортерах під повним контролем концерну. Я вже дав доручення провести службове розслідування щодо обставин підготовки та прийняття змін до статуту та відповідності дій посадових осіб концерну, які впровадили ці зміни, вимогам чинного законодавства. Щодо цієї ситуації проводиться внутрішнє розслідування. У разі встановлення протиправних чи незаконних дій ми будемо звертатися в правоохоронні органи», — сказав Абромавичус.

Окрім того, Абромавичус ініціював службове розслідування обставин появи в пресі документів, що стосуються контракту підприємства «Спецтехноекспорт», які ймовірно можуть містити інформацію з обмеженим доступом та комерційну таємницю. Для цього в концерні створили спеціальну комісію з працівників Департаменту безпеки, Департаменту юридичної підтримки та правової експертизи.