Трамп надав на будівництво стіни з Мексикою майже $800 млн, які призначалися для боротьби з Росією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Трамп надав на будівництво стіни з Мексикою майже $800 млн, які призначалися для боротьби з Росією

Alex Wong / Getty Images

Президент США Дональд Трамп перевів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою $771 млн, які передбачалися для протистояння Росії. Про це у Twitter повідомив лідер меншості в Сенаті США демократ Чак Шумер.

«Вкотре президент Трамп ставить Володимира Путіна понад безпеку американського народу та його союзників. Скорочення фінансування, призначеного для посилення наших перевірених часом європейських союзників проти російської агресії, щоб просувати політично мотивований марнославний проєкт президента, за який, як він обіцяв, мала заплатити Мексика — це обурливо, неправильно, і це послаблює нашу національну безпеку», — йдеться в заяві.

Йдеться про перерозподіл коштів із програми «Європейська ініціатива стримування». Шумер також указав на те, що Трамп уже вдруге за два тижні діє в інтересах Росії. «Цей вчинок, на додачу до зволікання з наданням допомоги українським військовим проти російської агресії, — це другий раз за два тижні, коли президент Трамп безпосередньо допомагає президенту Путіну з його ворожою кампанією підриву НАТО і трансатлантичних відносин», — наполягає сенатор.