«Схеми»: Цивільна дружина нардепа від «Опозиційної платформи» є партнеркою дружини Медведчука по бізнесу в Росії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Цивільна дружина народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Тараса Козака має бізнес у Росії. Як ідеться в розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях», Наталія Лавренюк має спільний нафтовий бізнес у Росії з подружжям Віктора Медведчука і Оксани Марченко.

Лавренюк володіє 25% акцій у компанії «НЗНП Трейд», що бурить нафтові свердловини в Ханти-Мансійську. Дружина нардепа від ОПзЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко контролює в цій компанії 61%.

Крім цього, цивільна дружина Козака володіє бізнесом в Україні. Вона, за даними журналістів, є власницею збиткового приватного підприємства «Лілія», 12 квартир у Києві та Львові, десятка земельних ділянок на Київщині.

За останні 14 років офіційно вона заробила близько 5 млн грн. Це, як зазначається в розслідуванні, аж ніяк не пояснює таку кількість нерухомого майна.

Тарас Козак не вніс у свою декларацію дані про майно та бізнес своєї фактичної дружини. При цьому, за даними «Схем», вони разом щонайменше з 2006 року та мають спільну дитину. Приховування даних у декларації про фактичну дружину, навіть якщо офіційний шлюб не зареєстрований, є кримінальним злочином.