Порошенко знову не прийшов на допит до ДБР, його адвокат пояснив чому

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Експрезидент Петро Порошенко знову не зʼявився на допит у Державному бюро розслідувань, який був призначений на 10:00 6 вересня. Про це повідомив голова ДБР Роман Труба.

«Як і передбачалося, п’ятий президент України знову проігнорував допит в ДБР. До речі, направляти повістки тепер стало простіше — ми робимо це через Апарат Верховної Ради України», — написав Труба у своєму Telegram-каналі.

Сьогодні слідчі хотіли отримати покази Порошенка у кримінальному провадженні щодо можливого втручання в діяльність суддів Окружного адміністративного суду міста Києва.

«Уникання допитів з використанням сумнівних причин — сценарій не дуже ефективний як для людини, якій немає чого приховувати і є що сказати на свій захист. Тим більше, коли ходити на допити все одно доведеться, якщо не зараз, то з січня 2020», — зазначив Роман Труба.

У свою чергу адвокат Порошенка Ігор Головань біля будівлі ДБР заявив журналістам, що колишній президент не прийшов на допит, оскільки повістку йому надіслали з порушенням чинного законодавства.

«Ви знаєте, що знову в Telegram-каналах, інтернеті пішла інформація, що знову викликають Петра Порошенка, знову повістки. Відповідно до закону, повістка вручається за три дні до дати явки. Відповідно до того ж Кодексу, перший день не враховується», — сказав Головань.

За його словами, якщо повістка датована третім числом, а виклик на шосте, то порушений саме «триденний термін».

«Я думаю, якщо у ДБР своя власна математика і своє власне розуміння термінів, вони нам пояснять, і ми подивимося, про що вони думали, коли оформлювали такі повістки», — наголосив адвокат Порошенка.

Головань додав, що він прийшов у ДБР, щоб подати документ, де описав, що «повістка оформлена з порушенням встановлених законодавством кримінально-процесуальних термінів».