Екснардеп Тетяна Чорновол: Я буду через суд вимагати від ДБР відкрити справу проти Портнова

Дата:
Екснардеп Тетяна Чорновол: Я буду через суд вимагати від ДБР відкрити справу проти Портнова

Facebook / Олег Федонюк

Державне бюро розслідувань (ДБР) відмовляється реєструвати справи проти колишнього першого заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова. Про це на брифінгу під офісом ДБР у Києві заявила колишня народна депутат від «Народного фронту» Тетяна Чорновол.

Вона розповіла, що 3 вересня подала до ДБР дві заяви проти Портнова, але їх не взяли в роботу. «Кримінально-процесуальний кодекс вимагає, щоб ці заяви були розглянуті протягом 24 годин і внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Цього зроблено не було», — зазначила Чорновол.

За її словами, представники ДБР відмовили у відкритті провадження, тому що «не знайшли складу правопорушення». «Але щоб розглядати мої заяви, вони повинні були внести їх до ЄРДР і потім вже інформувати мене. Я подаю до суду і буду примушувати ДБР внести мої заяви до ЄРДР», — додала Чорновол.

Колишня нардеп уточнила, що одна із заяв стосується «узурпації влади Портновим»: «Йшлося про те, що виборчу кампанію Зеленського фінансував зокрема Портнов. Зеленський зараз активно призначає людей Портнова на вищі посади. Це Андрій Богдан, це Руслан Рябошапка та його перший заступник Віталій Касько, вони працювали в одній фірмі у 2005 році як партнери. З цими людьми я боролася 5 років».