Одна з найбільших авіакомпаній Франції Aigle Azur, яка літала з Києва до Парижа, скасувала всі рейси

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Друга за величиною французька авіакомпанія Aigle Azur планує скасувати всі рейси з вечора 6 вересня через скрутне фінансове становище компанії та повʼязані з цим операційні складнощі. Про це повідомляється на сайті авіаперевізника. Кілька днів тому компанія подала документи на банкрутство.

У заяві Aigle Azur вказується, що пасажирам, які мають квитки на рейси авіакомпанії після 6 вересня, незалежно від аеропорту потрібно купувати нові квитки. У списку вильотів, запланованих до виконання 6 вересня, відсутній рейс Київ — Париж, на сайті аеропорту «Бориспіль» він позначений як скасований.

«Фінансова ситуація в компанії не дозволяє забезпечити швидку компенсацію. Необхідні процедури будуть здійснювати відповідні органи», — заявили в Aigle Azur.

Половину маршрутів Aigle Azur становлять напрямки в Алжир, а минулого року компанія отримала дохід у розмірі €300 млн після перевезення близько 1,9 млн пасажирів. Але цього було недостатньо для компенсації великих втрат, що минулого місяця змусило авіакомпанію оголосити про плани продати свої португальські маршрути конкуренту Vueling.

  • Найбільшим акціонером Aigle Azur є китайський конгломерат HNA Group, який є власником Hainan Airlines, із 49% пакетом акцій. Девід Нілман, американський підприємець, серед компаній якого JetBlue та TAP Air Portugal, володіє 32%, а французький бізнесмен Джерард Хоа — 19%.
  • Aigle Azur друга за величиною авіакомпанія Франції з флотом з 11 літаків, заснована у 1946 році. 18 квітня авіаперевізник відкрив рейси Париж — Київ, які виконувалися тричі на тиждень між аеропортами «Орлі» і «Бориспіль». Для виходу на український ринок Aigle Azur авіаційна влада Франції та України узгодили часткову лібералізацію авіасполучення між країнами та розширили існуючу квоту. Це дозволило вийти на маршрут Київ — Париж другій українській авіакомпанії SkyUp.