Зеленський призначив нового голову Запорізької ОДА

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Президент Володимир Зеленський призначив Віталія Туринка головою Запорізької обласної державної адміністрації. Відповідний указ № 659/2019 оприлюднено на сайті президента.

6 вересня перший заступник офісу президента Сергій Трофімов представив нового очільника облдержадміністрації у Запоріжжі.

«Ця людина довела свою здатність бути сучасним, оперативним і розважливим керівником», — сказав Трофімов під час засідання в Запорізькій ОДА.

Зі свого бокуу новопризначений чиновник прокоментував принципи, якими керуватиметься на посаді.

«Новий президент обрав простий політичний курс — це порядність і чесність. Не кожен знає їхнє значення. Це буде мій основний лозунг на посаді голови — порядність і чесність. Хочу звернутись до всіх мерів міст, голів РДА, бути чесними і порядними щодо своїх людей. Бо нечесна політика — це точно кінець наших з вами відносин і це кінець вашої політичної кар’єри, ваша самоліквідація», — заявив Туринок.

Хто такий Віталій Туринок?

Народився у 1973 році в Запоріжжі. Навчався в Запорізькій державній інженерній академії. З 2003 року працював на керівних посадах у Рівненському домобудівному комбінаті, є одним з його співвласників (з часткою 67%). Також Туринок має 50-відсоткову частку у фірмі «Інтертрейд» (виробництво бетону), по 33% — у «Вест-Промі» (гуртова торгівля будматеріалами, деревиною і санітарно-технічним обладнанням) і фірмі «Волиньферрометал» (надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна). Усі три підприємства зареєстровані в Луцьку. Досвіду роботи на державних посадах чи в органах місцевого самоврядування не має.