Каська призначили першим заступником генпрокурора

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віталія Каська першим заступником генерального прокурора. Відповідна інформація розміщена на сайті ГПУ.

«Керуючись статтею 9 Закону України «Про прокуратуру», генеральний прокурор Руслан Рябошапка 5 вересня 2019 року підписав наказ про призначення Віталія Каська першим заступником генерального прокурора», — йдеться в заяві.

Хто такий Касько?

Український юрист, адвокат. З травня 2014 по лютий 2016 року обіймав посаду заступника генерального прокурора. Касько став відомим через участь у справі «діамантових прокурорів». Через перешкоджання у розслідуванні справи і конфлікт з тодішнім генпрокурором Віктором Шокіним у лютому 2016-го Касько подав у відставку.

У квітні 2016 року Генпрокуратура повідомила Каську про підозру в шахрайстві при отриманні службових квартир і вручила клопотання про взяття під варту. За версією слідчих, Касько вчинив шахрайство, надавши недостовірну інформацію про відсутність постійного житла у Києві та через завищення фактичної кількості членів сім’ї у 2010-2014 років незаконно заволодів квартирою у столиці.

У 2003 році Віталій Касько отримав службову однокімнатну квартиру у Печерському районі, яку пізніше приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір’ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м. У березні 2014 року Касько її приватизував. На момент приватизації квартири Віталій Касько не працював у прокуратурі. Заступником генпрокурора його призначили лише у травні 2014 року.

Однак Печерський райсуд відмовився заарештувати Каська. У травні 2016 року Апеляційний суд Києва зняв арешт з його квартири. Нині ця квартира є у його декларації. Також новопризначений заступник Генпрокурора задекларував Мерседес-Бенц 2018 року випуску вартістю понад півтора мільйона гривень, €110 тис. та 800 тис. грн готівкою.