З 1 листопада «Київпастранс» звільнить усіх кондукторів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Комунальне підприємство «Київпастранс» скорочує посади кондукторів у звʼязку з переходом на автоматизовану систему оплати проїзду, яка запрацює з 1 листопада, внаслідок чого майже 1100 осіб починаючи з цього дня втратять роботу. Про це повідомляє «КиевВласть».

На підприємстві зазначили, що наказ про скорочення всіх посад контролерів-касирів датовано 15 серпня 2019 року. Згідно документу, посади контролерів-касирів у фактичній кількості 1 088 осіб (за штатним розкладом мало б бути 1 767 осіб) скорочуються з 1 листопада 2019 року.

У КП запевнили, що про скорочення кондукторів попередили в установленому законодавством порядку та при звільненні їм виплатять вихідну допомогу.

Також на підприємстві зазначають, що не всіх, хто наразі працює кондуктором, звільнять. Їм запропоновано інші вакантні посади на підприємстві, зокрема контролерів, стверджують у «Київпастрансі».

Поступове скорочення посад кондукторів відбувалося щонайменше останні три роки. Так, станом на початок 2017 року у «Київпастрансі» фактично працювали 1 257 кондукторів (за штатом 1 873 осіб), на початок 2018 року — 1 123 (за штатом 1 847), а на 1 липня поточного року — вже 1 088 (за штатом 1 767).

  • З 25 серпня у вестибюлях деяких станцій столичного метрополітену не продаватимуть і не поповнюватимуть у касах картку метро. Про це повідомляє пресслужба КП «Київський метрополітен».
  • Kyiv Smart Card — це носій єдиного електронного квитка для оплати проїзду у громадському транспорті міста Києва.