СБУ: ФСБ завербувала українського солдата для теракту у військовій частині Житомирської області

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

ФСБ Росії завербувала українського військовослужбовця і доручила йому вчинити теракт у військовій частині в Бердичеві Житомирської області. Про це йдеться в матеріалах справи Корольовського райсуду Житомирської області.

Розслідування цього факту в кінці липня почало управління СБУ в Житомирській області. Слідчі зʼясували, що гранатометник 26-ї окремої артилерійської бригади (військова частина А3091 в Бердичеві) 15 квітня самовільно залишив місце несення військової служби та незаконно перетнув державний кордон з Росією. Там дезертира затримали працівники ФСБ.

«Надалі під загрозою застосування щодо нього насильства підозрюваний дав згоду на співпрацю з представниками ФСБ РФ і отримав від них завдання здійснити вибух на території в/ч А3091», — сказано в матеріалах суду.

Наприкінці липня дезертир повернувся до України, але не вчинив теракт і повідомив про це українські правоохоронні органи. Зараз СБУ розслідує звʼязок підозрюваного з ФСБ. Суд для розслідування цього провадження дозволив спецслужбі вилучити в мобільного оператора «Київстар» дані стосовно мобільного телефона затриманого.