Суд дав умовний термін колишньому бойовику «ДНР» і свідку в справі збитого літака MH17

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Суд дав умовний термін колишньому бойовику «ДНР» і свідку в справі збитого літака MH17

Alexander Ermochenko / Anadolu Agency / Getty Images

Український суд дав 5 років умовно колишньому бойовику «ДНР», який охороняв уламки збитого малайзійського «Боїнга». Про це йдеться в матеріалах справи у Єдиному реєстрі судових рішень.

Колишнього бойовика затримали у 2019 році в Торецьку — його обвинуватили в участі у незаконних збройних формуваннях. Тоді він перебував на випробувальному терміні через крадіжку, яку вчинив у 2018 році.

За даними слідства, уроженець Єнакієва у 2014 році долучився до угруповання бойовиків «ДНР» і в їхньому складі охороняв блокпости у низці населених пунктів Донеччини, а також уламки збитого малайзійського боїнга MH17 поблизу села Петропавлівка. У його обов’язки входила організація контрольно-пропускного режиму, зупинка транспорту, перевірка документів водіїв, вантажів тощо.

Також зазначають, що протягом 2000-х чоловік відбував покарання за крадіжки, розбій, пограбування, зґвалтування та знищення майна.

Суд урахував зізнання колишнього бойовика, його інвалідність, наявність двох неповнолітніх дітей та позитивні характеристики з місця роботи як пом’якшувальні обставини і вирішив змінити вирок на пʼять років позбавлення волі умовно. Апеляцію підсудний не подавав.

За інформацією Українських Новин, підсудного звуть Олександр Неведров.