Адвокат Фейгін: Обмін полоненими проводитиметься у форматі «35 на 35»

Дата:
Адвокат Фейгін: Обмін полоненими проводитиметься у форматі «35 на 35»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Обмін полоненими між Україною і Росією буде проводитися за формулою «35 до 35». Про це повідомив адвокат українського політвʼязня Романа Сущенка Марк Фейгін.

«За моїми даними, обмін буде у форматі «35 до 35». Україні передадуть 24 моряків і 11 засуджених українців: Сенцова, Сущенка, Євгена і Артура Панових, Кольченка, Клиха, Карпюка, Гриба, Сизоновича, Балуха, Бекірова», — сказав Фейгін.

7 вересня Україна і Росія завершують обмін полоненими. theБабель веде онлайн-трансляцію повернення українців.

  • 5 вересня Київський апеляційний суд ухвалив рішення про звільнення з-під варти фігуранта у справі збитого MH17 Володимира Цемаха під особисте зобовʼязання. Його можуть видати Росії в обмін на українського режисера і політвʼязня Олега Сенцова.
  • Депутати Європейського парламенту звернулися з листом до президента Володимира Зеленського. У ньому вони просять не видавати Росії бойовика Володимира Цемаха в рамках обміну вʼязнями, оскільки він є ключовим підозрюваним у справі про збиття MH17.
  • 5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що переговори з українською стороною щодо обміну близькі до завершення.