В Одесі влаштували пікет біля облдержадміністрації. Люди вимагають поновити на посаді Ройтбурда

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

В Одесі городяни пікетують будівлю обласної державної адміністрації з вимогою повернути на посаду директора художнього музею Олександра Ройтбурда. Про це повідомляє «Думська».

Біля будівлі зібралося близько пів тисячі людей. Організатори збирають підписи з трьома зверненнями: щодо скасування рішення про звільнення; щодо скасування конкурсу на посаду та про надання розʼяснень причин звільнення художника.

Уточнюється, що на акцію протесту прибув сам Ройтбурд, а також експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі і мер Львова Андрій Садовий.

  • У середу, 4 вересня, Одеська обласна рада звільнила художника Олександра Ройтбурда з посади директора місцевого художнього музею. Депутати проголосували за його звільнення на сесії облради.
  • Олександра Ройтбурда призначили на посаду директора Одеського художнього музею в лютому 2018 року. Його відразу ж звинуватили в тому, що він порнограф, малює картини фекаліями і ненавидить Одесу. Депутати обласної ради відмовилися затверджувати Ройтбурда на посаді, і тільки після втручання губернатора області він зайняв директорський кабінет.
  • Міністерство культури, молоді та спорту стурбоване звільненням директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда. Про це повідомляється на сторінці Міністерства інформаційної політики.