«Боротьба триває!» Сенцов у «Борисполі» подякував усім, хто допомагав йому повернутися до України

Дата:

Український режисер, політвʼязень Олег Сенцов після повернення в Україну подякував усім, хто допомагав йому вибратися з вʼязниці. Про це він сказав журналістам в аеропорту «Бориспіль».

«Ми з хлопцями дуже раді опинитися на рідній землі. Хочеться сказати велике спасибі всім тим людям, які всі ці роки допомагали нам і домагалися нашого звільнення і нарешті його домоглися. Спасибі вам велике, сподіваюся, що й інші полонені незабаром будуть звільнені», — заявив Сенцов.

Він додав, що «навіть із звільненням останнього полоненого, наша боротьба не закінчується». «До перемоги ще дуже далеко. Ворог сильний і здаватися не збирається, але перемога обовʼязково буде за нашою стороною, у нас немає іншого вибору. Слава Україні!» — додав режисер.

  • 7 вересня Україна і Росія завершують обмін полоненими. theБабель веде онлайн-трансляцію повернення українців.
  • 5 вересня Київський апеляційний суд ухвалив рішення про звільнення з-під варти фігуранта у справі збитого MH17 Володимира Цемаха під особисте зобовʼязання. Його можуть видати Росії в обмін на українського режисера і політвʼязня Олега Сенцова.
  • Депутати Європейського парламенту звернулися з листом до президента Володимира Зеленського. У ньому вони просять не видавати Росії бойовика Володимира Цемаха в рамках обміну вʼязнями, оскільки він є ключовим підозрюваним у справі про збиття MH17.
  • 5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що переговори з українською стороною щодо обміну близькі до завершення.