«Для вас це здасться дивним». Карпюк розповів про особливі стосунки з Рабіновичем

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Звільнений український політвʼязень Микола Карпюк після прибуття в київський аеропорт «Бориспіль» розповів про особливі стосунки з депутатом Вадимом Рабіновичем.

«Так, 30 числа він [Медведчук] був у мене. Не знаю, чому відвідував саме мене. Просто у мене є певні стосунки, може для вас це здасться дивним, бо Вадим Рабінович в опозиційній партії «За життя». Але у мене з ним гарні відносини з часів останнього Майдану. Він нам дуже сильно допомагав. Хоча він зараз і опозиційний політик, насправді він був такою майданною людиною, що мама не горюй. Якби ви знали все, що він зробив...», — зазначив він.

Більше того, стверджує Карпюк, він памʼятає візит Рабіновича ще в 2017 році.

«Рабінович приїхав до мене ще 2 роки тому, у 2017 році, у Владимир. У вʼязницю. Йому дозволили зі мною зустрітися. Він мені відразу сказав: «Коля, я займаюся твоїм звільненням». Він обіцяв мені, що до кінця року або на початку 2018 року питання буде вирішено. Сказав, що Медведчук теж зайнятий цим питанням. Тому я був впевнений, що люди цим займаються», — підкреслив він.

  • 30 серпня в московський слідчий ізолятор «Лефортово» прибув кум Путіна і голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук і співголова ОПзЖ Вадим Рабінович. Вони відвідали українських політвʼязнів Миколу Карпюка та Сергія Клиха.
  • Президент Володимир Зеленський виступив в аеропорту «Бориспіль» після прильоту звільнених у Росії українців.
  • 7 вересня Україна і Росія завершують обмін полоненими. Від ранку в аеропорту «Бориспіль» журналісти і родичі чекали на повернення додому українських політвʼязнів і військовополонених моряків.