Директор Укрінформу Харченко поговорив із Сущенком та поділився найближчими планами

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко заявив, що не може передати свої відчуття після розмови зі звільненим кореспондентом Романом Сущенком, на якого чекають в редакції для урочистого відкриття пляшки шампанського «Крим». Про це він повідомив у себе в Facebook.

«Наші хлопці з нами. І серед них — наш Роман Сущенко. Щойно поговорили з Романом, і ці відчуття неможливо передати. Він сказав, що повернувся, бо був сильним з нашою підтримкою. Ми ж були сильні з ним — з його мужністю, його витримкою, його характером. Він не здався, не визнав своєї вини і не пішов навіть на найменші компроміси. Він показав залізну волю, а ще знайшов неймовірний спосіб спілкуватись зі світом своїми малюнками, які малював кульковою ручкою, кетчупом, соком буряка, лушпинням цибулі. Його підтримував весь світ — дипломати, журналістські організації, уряди, громадські організації, пікети на його підтримку могли одночасно проходити в різних часових поясах», — зазначив він.

Більш того, за словами Харченка, в Німеччині «при будь-якій погоді в його підтримку виходив на свій одиночний пікет один-єдиний пікетувальник Рональд Вендлінг».

Зараз же на Сущенка чекають в будівлі редакції, щоб урочисто відкрити пляшку шампанського «Крим», яка була залишена спеціально для цього моменту минулого року на День журналіста.

«Тепер ми нарешті відкоркуємо цю пляшку. І будемо вже разом з Романом, сильним журналістом і сильною людиною боротись за повернення Криму», — підкреслив він.