В Ірані журналіста засудили до шести місяців вʼязниці за критику влади в Instagram

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Журналіста Хусейна Гадаяні з Ірану засудили до шести місяців тюремного увʼязнення за пост у Instagram, в якому він критикував владу країни. Про це повідомляє Комітет захисту журналістів США.

Так, апеляційний суд Тегерана засудив оглядача видання Javan за публікацію, зроблену в 2017 році. У ній він звинуватив представника уряду Шахіндохту Молаверді у зневазі до релігійної церемонії.

Уточнюється, що Гадаяні видалив свій пост через кілька годин після публікації.

Комітет захисту журналістів просить владу Ірану звільнити чоловіка і не переслідувати представників ЗМІ, які критикують керівництво країни.

  • 2018 рік став наймасштабнішим у контексті насильства та жорстокого поводження з журналістами і працівниками преси. З 1 січня по 1 грудня 80 журналістів по всьому світу були вбиті, ще 348 знаходяться в тюрмах, 60 — в заручниках. Один із заручників — українець Станіслав Асєєв , якого в «ДНР» звинувачують у шпигунстві.
  • Асєєв (псевдонім — Васін) в інтервʼю телеканалу «Росія 24» сказав, що працював на Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар сказала «Радіо Свобода», що Асєєва катують, а його слова — швидше за все, «результат насильства і примусу, шантажу (мамою) і нелюдського ставлення».