Звільнені українці почали проходити медобстеження в «Феофанії». Вони здають аналізи, роблять кардіограми та УЗД

Дата:
Звільнені українці почали проходити медобстеження в «Феофанії». Вони здають аналізи, роблять кардіограми та УЗД

Sviatoslav Yurash / Facebook

Звільнені українці, яких доправили до клінічної лікарні Державного управління справами «Феофанія», проходять медичне обстеження. Про це журналістам розповів заступник головного лікаря «Феофанії» Андрій Строкань.

За його словами, дехто із колишніх вʼязнів Кремля хоче залишитися на вихідні в клініці, а хтось швидше рветься додому.

«На них випало навантаження, вони хочуть поїхати додому. Деякі кажуть, що вони сьогодні від нас поїдуть, потім приїдуть у понеділок і далі будуть обстежуватися і лікуватися. Ми всім йдемо назустріч. Дехто, навпаки, хоче на цей момент повністю обстежитися, пролікуватися», — розповів Строкань.

При цьому він не назвав діагнози звільнених українців: «Все, що стосується медичної частини, без згоди родичів, вам ніхто ніде не скаже. Тому про все, що відбувається з кожним пацієнтом, ми можемо вас інформувати тільки після згоди родичів».

Лікар додав, що всі родичі зараз поруч із пацієнтами. «Всім їм ми надаємо комфортні умови для перебування. У більшості пацієнтів вже виконані загальноклінічні аналізи крові, електрокардіограми, ультразвукове дослідження органів черевної порожнини», — зазначив Строкань.

Фото з «Феофанії» опублікував у Facebook нардеп Святослав Юраш.