Вночі: Зеленський зідзвонився з Путіним після обміну, у Facebook стався збій, а український фільм відзначили на кінофестивалі у Венеції

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Зеленський зідзвонився з Путіним після проведення обміну

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним після проведення обміну. Про це повідомляє Офіс президента у Facebook.

«Сторони підкреслили, що задоволені результатом виконання домовленостей у рамках першого етапу на шляху до нормалізації діалогу. Також президенти двох країн домовилися найближчим часом обговорити дату проведення зустрічі в «нормандському форматі». Крім того, йшлося про подальші кроки у рамках «мінського процесу» для врегулювання конфлікту на Донбасі», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що телефонний дзвінок відбувся за ініціативи президента України.

Канадська тенісистка Бʼянка Андреєску виграла US Open

Канадська тенісистка Бʼянка Ванесса Андреєску стала переможницею завершального в сезоні турніру серії Великого шлему — US Open. Про це повідомляє Укрінформ.

У фіналі Відкритого чемпіонату 19-річна Андреєску з рахунком 6:3, 7:5 здолала американку Серену Вільямс. Це перша перемога дівчини в турнірах Великого шлему.

Попереднім досягненням Андреєску є вихід у друге коло Australian Open-2019 і Roland-Garros-2019

У Facebook стався масштабний збій

У ніч на неділю, 8 вересня, в соціальній мережі Facebook стався масштабний збій. Також були помічені несправності в додатку Messenger. Карта збою опублікована на Downdetector.

Користувачі скаржилися на те, що не можуть зайти на свій профіль у соцмережі. Інші говорять про збій роботи стрічки і неможливість зробити публікацію.

Downdetector

Збій торкнувся України, Словаччини, Чехії та частини Польщі.

На кінофестивалі у Венеції відзначили український фільм

Фільм українського режисера Валентина Васяновича «Атлантида» здобув перемогу за результатами голосування журі 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю в офіційній конкурсній програмі «Горизонти». Про це повідомляє Держкіно.

«Горизонти» є другою за значущістю програмою Венеційського кінофестивалю і проводиться паралельно з головним конкурсом. До участі у цій секції відбирають художні та документальні фільми, які представляють нові тенденції у розвитку світового кінематографа. За перемогу у цій програмі змагалися цьогоріч 19 повнометражних фільмів», — йдеться в повідомленні.

Сама картина розповідає про майбутню перемогу у війні з Росією.

«Фільм про судоми, перед остаточною руйнацією міфу індустріального Донбасу: на рівні промислового ландшафту, і насамперед — у людському вимірі», — підкреслюється в повідомленні.

Ураган «Доріан» залишив без електрики майже 500 тисяч осіб

Потужний ураган «Доріан» дістався атлантичного узбережжя Канади і залишив без електрики майже 500 тис. жителів провінції Нова Шотландія й Острів принца Едуарда. Про це повідомляє CTV.

Буревій приніс із собою сильні дощі та вітер зі швидкістю 43 м/с. Він повалив сотні дерев та пошкодив дахи будинків.

У Галіфаксі через пориви вітру на недобудований будинок впав будівельний кран.