В анексованому Криму проходять невизнані вибори. Прокуратура України закликає ігнорувати їх

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

На території анексованого українського Криму почалися вибори до парламенту й місцевих рад, які не визнаються Україною, ЄС, США і низкою інших країн. Тому місцевих жителів закликають не брати в них участі, повідомляє пресслужба прокуратури.

«Прокуратура АР Крим закликає не брати участі в незаконних виборах на тимчасово окупованій території АР Крим і м. Севастополь. Також повідомляти в правоохоронні органи автономії про всі відомі факти організації й проведення незаконних виборів», — йдеться в повідомленні.

Крім того, в прокуратурі розповіли, що голові «Виборчої комісії Республіки Крим» (Михайлу Малишеву) повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Чоловіка оголосили в розшук.

  • Україна направила ноту протесту у звʼязку із заявою члена президії Боснії і Герцеговини Мілорада Додіка щодо нібито приналежності Російській Федерації тимчасово окупованого Криму і його наміру відвідати півострів.
  • У Службі безпеки України заявили, що не будуть розслідувати справу щодо продажу в мережі гіпермаркетів Metro шкільних щоденників з картою України, на якій був відсутній анексований Крим.