«Джокер» отримав головний приз Венеційського кінофестивалю

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Сьомого вересня на італійському острові Лідо завершився 76-й Венеційський міжнародний кінофестиваль. Фільм «Джокер» режисера Тодда Філліпса з Хоакіном Феніксом у головній ролі отримав «Золотого лева».

«Срібний лев» за кращу режисуру дістався Рою Андерссону за фільм «Про нескінченність». Спеціальний приз журі фестивалю отримав Роман Поланскі за стрічку «Я засуджую».

Кращим актором визнали Лука Марінеллі («Мартін Іден»), а кращою акторкою — Аріан Аскаріде («Глорія Мунді»).

Приз за кращий сценарій отримав китайський режисер Юньфань за анімаційну стрічку «Будинок 7 на Черрі Лейн».

  • Фільм українського режисера Валентина Васяновича «Атлантида» здобув перемогу за результатами голосування журі 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю в офіційній конкурсній програмі «Горизонти». «Горизонти» є другою за значущістю програмою Венеційського кінофестивалю і проводиться паралельно з головним конкурсом. До участі у цій секції відбирають художні та документальні фільми.
  • Венеційський кінофестиваль — найстаріший у світі, він заснований у 1932 році. Входить до «Великої трійки» найпрестижніших кінофестивалів поряд із Каннським і Берлінським. Переможцем торішнього Венеційського фестивалю стала драма «Рома» мексиканського режисера Альфонсо Куарона. У лютому цього року фільм здобув три премії «Оскар» — за «найкращу режисерську роботу», «найкращу операторську роботу» і «найкращий фільм іноземною мовою».