Франція та Німеччина активізують зусилля в «нормандському форматі» після обміну полоненими

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Лідери Франції та Німеччини активізують свої зусилля в «нормандському форматі» для досягнення прогресу і реалізації Мінських угод. Про це повідомляє пресслужба Єлисейського палацу.

«Президент Республіки вітає обмін полоненими між Росією і Україною. Це є вирішальним кроком на шляху до відновлення конструктивного діалогу, який має бути продовжений в найближчі тижні», — йдеться в повідомленні.

У звʼязку з цим Франція і Німеччина обіцяють активізувати свої зусилля для того, щоб досягти реалізації Мінських угод.

  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці.
  • У відповідь Україна передала Росії Кирила Вишинського, Володимира Цемаха, Максима Одинцова, Олександра Баранова та інших увʼязнених. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти і президент Володимир Зеленський.
  • Звільнених хлопців повезли на обстеження в лікарню «Феофанія» та військовий шпиталь у Києві. Пізніше Олег Сенцов поїхав з лікарні в супроводі дочки і близьких. Він також обіцяв скоро стати активним у Facebook, але поки завів Twitter і вже написав кілька повідомлень.