«Результати голосування є юридично нікчемними». МЗС закликало світ посилити тиск на Росію через «вибори» в окупованому Криму

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту посилити економічний та політичний тиск на Росію через проведення 8 вересня в окупованому Криму так званих «місцевих виборів». Про це йдеться у заяві МЗС.

«Так звані «місцеві вибори» становлять грубе порушення Конституції та законодавства України, а також основоположних норм і принципів міжнародного права […] Результати цього незаконного голосування є юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством», — йдеться у заяві.

У МЗС також наголосили, що нові порушення міжнародного права з боку Росії свідчать про необхідність не лише продовження, але й посилення міжнародного політичного та економічного тиску на Росію, зокрема, у вигляді санкцій, пов’язаних з окупацією Криму. МЗС також закликало міжнародних партнерів дати оцінку діям РФ з організації і проведення «місцевих виборів».