Гриб розповів про життя в російському СІЗО та про плани на найближче майбутнє

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Звільнений український політвʼязень Павло Гриб розповів про життя в російському СІЗО. Найближчим часом хлопець має намір відпочити і подивитися новини, передає УНІАН.

«Я весь час знав, що він [обмін] буде. Не на 100%, але жодних причин, того, щоб це не відбудеться, не було. Два роки і два тижні чекав його. Але я вже готувався до етапу у колонію, а замість цього потрапив у Москву, у СІЗО №2», — зазначив він.

Гриб уточнив, що після переїзду в рамках обміну, йому запропонували написати прохання про помилування, а після відмови відправили в камеру.

«Закинули в «хату», переодягнутися не дали, мила не дали. Камера була на одного. Українця до українця не поселять. Із розваг — тільки радіо», — розповів він.

В «Лефортово» було трохи краще, ніж в інших СІЗО, оскільки там давали нормальний хліб.

«Для порівняння, мені до цього давали хліб, який можна було закинути до стелі і він там прилипав. Щось середнє між хлібом і тістом», — розповів він.

Звільнений українець розповів, що особливих планів на найближчі дні у нього немає, проте в першу чергу він хоче відпочити і подивитися новини.

«Сподіваюсь, лягати в лікарню не буду», — уточнив Гриб.

  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 до 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці.
  • У відповідь Україна передала Росії Кирила Вишинського, Володимира Цемаха, Максима Одинцова, Олександра Баранова та інших увʼязнених. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти і президент Володимир Зеленський.