У Дніпрі провели флешмоб на підтримку звільнених бранців і розгорнули стометровий прапор

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
У Дніпрі провели флешмоб на підтримку звільнених бранців і розгорнули стометровий прапор

Пресслужба Дніпровської міської ради

У Дніпрі влаштували флешмоб на підтримку звільнених військовополонених та політв’язнів. Про це повідомила пресслужба Дніпровської міськради.

Близько сотні людей розгорнули стометровий прапор України вздовж Центрального мосту. За словами представників місцевої влади, ініціаторами заходу стала молодь — учасники третього форуму «Молодь Дніпра-2019».

«Наші хлопці нарешті вдома. У день їхнього повернення у Дніпрі пройшов третій Молодіжний форум. Тому, щоб підтримати звільнених хлопців, показати, що їх чекала уся країна, разом із молоддю ми вирушили на щойно відкритий Центральний міст із прапором України, який розгорнули уздовж переправи. Міст єднає два береги і це — символ єднання усієї України, новітня сторінка історії нашої держави», — підкреслила Дар’я Біла, заступниця начальника управління молоді, позашкільної роботи та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради.

Як повідомляє Укрінформ, також у Дніпрі відбулася хода з розгорнутим прапором ВМС, який взяли з музею АТО. Активісти пройшли центральним проспектом Дніпра на честь повернення моряків, а також з вимогою звільнити всіх військовополонених.

  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 до 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці.
  • У відповідь Україна передала Росії Кирила Вишинського, Володимира Цемаха, Максима Одинцова, Олександра Баранова та інших увʼязнених. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти і президент Володимир Зеленський.
  • Звільненому українському активісту Володимиру Балуху подарували вишиванку, яку вишила майстриня та переселенка з Криму Олена Ілюшина.
  • Родина українського режисера Олега Сенцова, який 7 вересня повернувся в Україну після понад пʼяти років утримання в російських катівнях, перетнула адміністративний кордон з окупованим Кримом і прямує до Києва.
  • У суботу, 7 вересня, в Дніпрі після закінчення капітального ремонту відкрили Центральний міст. Таким чином мер міста Борис Філатов виграв парі у президента Володимира Зеленського, яке вони уклали 12 липня.