Мера зі штату Массачусетс зарештували за хабарництво. Він вимагав від бізнесу легальної маріхуани сотні тисяч доларів

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

27-річного мера міста Фолл-Рівер (штат Массачусетс) заарештували та звинуватили у вимаганні від власників бізнесу з легального вирощування марихуани сотень тисяч доларів, повідомляє The New York Times.

Міський голова Джасіель Ф. Коррея II був заарештований разом зі своєю колишньою співробітницею — начальницею апарату Женев’євою Андраде. Крім хабарів, Коррею звинуватили також у вимаганні готівки та годинника Rolex в обмін на активацію подачі води до нежитлової будівлі, у шахрайстві та поданні несправжніх податкових декларацій.

Згідно з обвинувальним висновком, Коррея погодився видавати дозволи, які вимагає держава для легального вирощування канабісу, в обмін на хабар. Прокурори заявили, що їхній розмір коливався від $100 тис до $250 тис.

Коррея в суді не визнав себе винним і був звільнений під заставу. Прокурори заявили, що якщо його визнають винним, його можуть засудити до 20 років тувʼязнення та штрафу понад $250 тис.

Коррея обійняв посаду мера в 2016 році у віці 24 років і став наймолодшим мером в історії Фолл-Рівер. Раніше його звинувачували у федеральному шахрайстві й ухиленні від сплати податків під час роботи мером, а згодом він був відсторонений від посади, повідомляє видання. Його переобрали у березні.

  • Абсолютний чемпіон світу з боксу у важкій вазі Майк Тайсон заявив, що викурює разом із бізнес-партнерами до 10 тонн марихуани щомісяця. На своєму ранчо в Каліфорнії Тайсон вирощує марихуану — у штаті це цілком легально. За словами колишнього боксера, місячна вартість канабісу, що викурюють на ранчо, становить близько $40 тис.
  • В американському штаті Нью-Йорк декриміналізували вживання марихуани. Відповідний указ підписав губернатор штату Ендрю Куомо. Також тепер зберігання канабісу до 60 гр не вважається злочином.